Posted by kjell |
When:
11 juli, 2021 all-day
2021-07-11T00:00:00+02:00
2021-07-12T00:00:00+02:00
Where:
Stockholms Segelsällskap Rastaholm
Contact:
ULF ENGBLOM

Många av oss mälarbåtseglare kommer förhoppningsvis att samlas vid Rasta för att segla SM/RM för M-båtar under tiden 7- 10 juli detta år.

Efter seglingarna har vi tänkt genomföra en gemensam eskader ut i skärgården, där alla olika Mälarbåtar, vänner, tenderbåtar m fl är hjärtlig välkomna att hänga på. Vi hade samma planer förra året, men då satte restriktioner stopp för både mästerskap och den tänkta samlingen inför eskadern. I år hoppas vi alltså kunna göra detta roliga äventyr ihop med start den 11 juli.

Första etappen kan tänkas gå från Rasta genom Södertälje ut till Brandalssund, där även fler som inte deltagit på Rasta kan ansluta.

Under träffen där kan vi via skepparmöten och med hänsyn till väder, vind och deltagarnas önskemål planera kommande dagar ut i skärgården. För de som vill ansluta lite senare kommer vi att uppdatera planerna vi våra M-båtsidor på Facebook.

Det brukar vara en mycket omtyckt aktivitet att segla en gemensam eskader, där vana och kunniga seglare leder oss till den ena vackra viken efter den andra. Så vi får alla lära oss nya hack och ankringsplatser som vi ofta inte kände till. Framförallt har vi väldigt trevligt ihop och det går alldeles utmärkt att även segla singel i sin båt om man inte får någon med sig. Många hjälpande händer gör tilläggningar och avseglingar enklare och det är fascinerande att uppleva hur många vi kan klämma in i till synes små naturhamnar.

Så, hjärtligt välkomna allihop att följa med den 11 juli.

Har du frågor, tankar, idéer mm, kontakta någon av:

Tord Bergman 0707-804566, Ulf Engblom 0704-163519.

Det går också bra att föra en dialog via våra facebooksidor, där en löpande dialog kan ske.

Väl mött i sommar!

/Uffe i M30 69 May Lou och Totte i M30 1 Yrhättan

Translate »