Välkomna till seglarveckan i Trosa

Årets stora seglarevenemang för klassiska båtar arrangeras i år i anslutning till Trosas 400-årsjubileum. Vi hoppas att de flesta älskare av klassiska linjer sluter upp runt detta. SM-seglingarna är bara en del av arrangemanget- härlig samvaro och jubileumsseglingar till Kungligt slott (Tullgarn) står också på menyn. Gå in på sailtrust.org för preliminäranmälan så kommer också fortsättningen på informationen vilken börjar så här:
 
Programmet för festivalen ser ut så här: Den 3 augusti samlas M15, M22, M25, M30 och A22:or i Trosa för tune-up. Den 4,5 och 6 augusti hålls SM och RM med Trosa som bas. Banorna kommer att läggas på de öppna fjärdarna norr om Askö.

Fredagen den 6 augusti hålls parallellt en segelparad, en skönhetstävling framför Tullgarns Slott där publiken får rösta fram den vackraste, tuffaste eller mest tidstypiska segeljakten. Besättningarnas utstyrsel kommer också att bedömas och belönas. Till den segelparaden är alla seglande träbåtar som inte deltar i SM och RM varmt välkomna.

Lördagen den 7 augusti blir det med stor internationell kappsegling Trosa Tullgarn Royal Palace Regatta med start och mål framför Tullgarn Slott. Minst 50 klassiska segeljakter från hela Östersjöområdet deltar tillsammans med båtar som deltagit i SM-tävlingarna. Stora havskryssare, skärgårdskryssare från 1920-talet och åttor, tior och tolvor från flera länder kappseglar.
 
Fortsättning följer på sailtrust.org
 
Hälsar Eskaderchefen


Foto: J Granath